Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας – Νέα άνοδος θερμοκρασίας από Δευτέρα

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας – Νέα άνοδος θερμοκρασίας από Δευτέρα
Ηλιόλουστος καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η θερμοκρασία προοδευτικά θα υποχωρήσει το Σαββατοκύριακο. Νέα άνοδος αλλά όχι με πάρα πολύ υψηλές τιμές από Δευτέρα για ένα διήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία προοδευτικά θα υποχωρήσει το Σαββατοκύριακο. Νέα άνοδος αλλά όχι με πάρα πολύ υψηλές τιμές από Δευτέρα για ένα διήμερο
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στα κεντρικά και νότια και άστατος στα βόρεια με καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα βορειοανατολικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ

Για σήμερα Παρασκευή αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και στα νησιά του Αιγαίου τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΩΡΙΑΙΑΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΑΝΕΜΩΝ

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και το μεσημέρι-απόγευμα στα ανατολικά τμήματα του, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ανατολική χώρα και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις την Παρασκευή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα