Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα, ενισχύονται οι άνεμοι την Παρασκευή

Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα, ενισχύονται οι άνεμοι την Παρασκευή
Συννεφιασμένος καιρός (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγα ασθενή φαινόμενα στα ανατολικά και νότια. Ενισχυμένοι βοριάδες και αμετάβλητη θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγα ασθενή φαινόμενα στα ανατολικά και νότια.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά τα 7 -8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή λίγες τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Στερεά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα κεντρικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και σταδιακά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 8/9/2002 είχαμε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας, με 45 χιλιοστά βροχής στο Θησείο. Πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
  • Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ποσείδι.
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρα στη Θεσ/νίκη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα