Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ομίχλη το Σάββατο

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ομίχλη το Σάββατο
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISS

Ομίχλη και υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν το Σάββατο . Βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βοριάδες από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια . Οι ομίχλες τις πρωινές ώρες θα είναι και πάλι χαρακτηριστικό του καιρού

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στο Αιγαίο και θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι

To Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα βορειοδυτικά όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι περιορισμένη με ομόχλες κατά τόπους. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 και στην Κρήτη τους 27 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 6/11/1961 είχαμε 47 νεκρούς από πλημμύρα στο Μπουρνάζι (Δυτική Αθήνα), πάνω από 3.000 οι άστεγοι. Έπεσαν 114 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Ν. Φιλαδέλφεια. — Το 1995 σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση στα Ιωάννινα με θερμοκρασία από -4 έως 3°C μόλις. — Το 2007 ανεμοστρόβιλος επηρέασε τη Ρόδο και την Αμοργό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα