Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Πότε θα σημειωθεί απότομη πτώση

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Πότε θα σημειωθεί απότομη πτώση
Ηλιοφάνεια INTIME NEWS

Σχεδόν αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες. Από την Παρασκευή πέφτει η θερμοκρασία και ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις κατά περιόδους – Πιθανόν λίγες βροχές στα κεντρικά και βόρεια την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία σε υψηλές τιμές έως σήμερα . Από την Πέμπτη και μετά πτώση από τα βόρεια , την Παρασκευή σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 και από την Πέμπτη στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.


Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 25 με 26 και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 27-10-2022


Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θεσσαλία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 21 με 24, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, τους 23 με 25 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-10-2022 (28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

Στη δυτική – κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-10-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες την Παρασκευή . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 23 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα