Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη
Καταιγίδα Eurokinissi

Το πρωί προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και προοδευτική ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι νοτιάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ με τάση εξασθένησης

Στην πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη


Καιρός Αττική

Στην πρόγνωση του καιρού για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη για Αττική

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στην πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη για τη Θεσσαλονίκη


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 2/2/1960 είχαμε χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, χαλαζοπτώσεις στη Κρήτη. –Το 2005 σημειώθηκε χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη. Το 2012 είχαμε Χιονοκαταιγίδα στα Ιωάννινα, με χιονόστρωση 20εκ στη πόλη. . Μισό μέτρο χιόνι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, 20εκ στη Λάρισα. Χιονοπτώσεις μέχρι τα 300μ στη Βόρεια Πελοπόννησο. – Το 2015 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα. Πυρκαγιά σε οικία λόγω κεραυνού στην Ολυμπία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα