Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
Βροχές EUROKINISSI

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες σήμερα τοπικά ισχυρές στα δυτικά και νότια που από το Σάββατο θα περιοριστούν βαθμιαία σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι αναλυτικές προγνώσεις της Ελλάδος

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-10-2022

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα τα οποία προβλέπονται να είναι ισχυρά στις δυτικές και νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, το απόγευμα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, στην Κρήτη θα συνεχιστούν, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το πρωί και το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022


Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Τις πρωινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2022

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές το Σάββατο βελτιούμενος. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 21 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα