Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Καύσωνας στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα όμβρων το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • στις 23/8/1958 είχαμε θερμοκρασία άνω 40 βαθμών σε πολλές περιοχές.
  • το 1990 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες προκαλούν το θάνατο οκτώ ανθρώπων στη Βόρεια Εύβοια στα Βασιλικά και σημαντικές καταστροφές. Καταιγίδες και στα ΒΔ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα