Καιρός: “Καυτή” εβδομάδα – Πού αναμένονται πιθανόν μέχρι και 40άρια

Καιρός: “Καυτή” εβδομάδα – Πού αναμένονται πιθανόν μέχρι και 40άρια
Παραλία στην Κέρκυρα Eurokinissi

Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα φτάσει ίσως μέχρι και τους 40 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενω από βδομάδα τοπικά θα φτάσει τους 39 και πιθανόν  40 βαθμούς . 
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ   

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

 

 

Το Σάββατο και την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και τοπικά θα φτάσει τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς.

Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αυτά περίπου τα επίπεδα και οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι υψηλές. Οι πιο υψηλές τιμές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

 

Στην Αττική τοι Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 -7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη .

Για τις επόμενες ημέρες στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το σχετικό μετεώγραμμα . Εκτιμάται ότι η  θερμοκρασία λόγω και της διατήρησης των βοριάδων θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 38 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά θα είναι  2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω του μελτεμιού 

 

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην περαιτέρω εξέλιξη του καιρού παρατηρούμε ότι και στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και οι μέγιστες τιμές στα μέσα της ερχόμενηεβδομάδος δεν θα ξεπεράσουν τους 38 με 39 βαθμούς . Προς το τέλος του μήνα εκεί υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας. 

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 19/8/1898 είχαμε μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Δημητσάνα που έσβησε από ραγδαία βροχόπτωση. — Το 1996 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Λάρισας. — Το 2001 είχαμε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα