Καιρός: Καλές θερμοκρασίες για την εποχή – Άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Καλές θερμοκρασίες για την εποχή –  Άνεμοι έως 6 μποφόρ
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Ανοιξιάτικος καιρός την ερχόμενη εβδομάδα με λίγα φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια – Χωρίς σημαντικά φαινόμενα την ερχόμενη εβδομάδα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες .

Σήμερα Κυριακή στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα δυτικά τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-04-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια βαθμιαία 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια, όπου θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 05-04-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και στα νότια θα φτάσει κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 07-04-2022

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμβρους στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και κατά τόπους στα πελάγη 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα