Καιρός: Καλοκαιρία το Σάββατο πριν την “ψυχρή εισβολή”

Καιρός: Καλοκαιρία το Σάββατο πριν την “ψυχρή εισβολή”
Σύννεφα Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει το Σάββατο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 - 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει ως προς τις μέγιστες τιμές. Σημαντική επιδείνωση από την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά την διάρκεια της ημέρας , αλλά ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρός
  • Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή

Το Σάββατο μόνο στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Τη νύχτα στη κεντρική Μακεδονία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ,α αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα