Καιρός: “Καρφωμένος” στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος και την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν βροχές

Καιρός: “Καρφωμένος” στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος και την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν βροχές
Αίθριος καιρός eurokinissi

Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός, με αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα κεντρικά και νότια μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ , τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεταιτο βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 2/7/1903 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Λάρισα που προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες.
  • Το 2010 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στη Ξάνθη.
  • Το 2016 είχαμε πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης, ανεμοστρόβιλος λίγο έξω από τη Θεσ/νίκη. Κεραυνοί προκάλεσαν δασική πυρκαγιά στην Ποντοκώμη και άλλες καταστροφές στη Νεράιδα Κοζάνης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα