Καιρός: Καταιγίδες και βροχές το επόμενο τριήμερο – Υποχωρεί το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία

Καιρός: Καταιγίδες και βροχές το επόμενο τριήμερο – Υποχωρεί το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία
Ασταθής καιρός EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μέχρι και την Παρασκευή. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο.

Παρότι δεν έχουμε ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα, η αστάθεια στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί με πολλές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μέχρι και την Παρασκευή.

Στο παραπάνω βίντεο πέραν των υψών της βροχής ανά 3ωρο μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι διατηρείται πάνω από την περιοχή μας το πεδίο των χαμηλών υψών με τις ασταθείς αέριες μάζες μέχρι και την Παρασκευή, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλάζει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο η αστάθεια να περιοριστεί μόνο στη βόρεια Ελλάδα.

Για αύριο Τετάρτη στη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, το βορειοανατολικό Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με όμβρους και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα ύψη βροχής αν και δεν είναι υψηλά χρειάζεται προσοχή καθώς όλοι γνωρίζουμε αυτές οι καταιγίδες έχουν μεγάλη ραγδαιότητα και σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα ύψη υετού Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί γενικά αίθριος ο καιρός. Το πρωί και τη νύχτα θα έχουμε τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει στα ανατολικά μικρή πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός δεν θα αλλάξει και αρχικά στη Μακεδονία, τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα έχουμε και πάλι παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά είναι μικρή. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα