Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας την Τετάρτη με 46αρια

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας την Τετάρτη με 46αρια
Καύσωνας στο κέντρο της Αθήνας Dimitris Kapantais / SOOC

Η κορύφωση της ζέστης σήμερα με 40 έως 46 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός . Μπουρίνια το απόγευμα στα ΒΔ
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 40 με 44 βαθμούς και τοπικά 45 με 46 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και αργότερα 6 με 7 μποφόρ ση

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το απόγευμα την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φτάσουν τους 40 με 42 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται Γενικά αίθριος καιρός . Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους. Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 26/7/1987 ο καύσωνας που συνεχίζεται προκαλεί των θάνατο περίπου 1.380 ανθρώπων.
  • 2010: Ανεμοστρόβιλος στους Ζάρακες Ευβοίας.
  • Το 2016 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη βορειοδυτική χώρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα