Καιρός: Κορυφώνεται την Κυριακή το κύμα καύσωνα – Έως και 45 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Κορυφώνεται την Κυριακή το κύμα καύσωνα – Έως και 45 βαθμούς η θερμοκρασία
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Ο υδράργυρος στους 41 με 43 βαθμούς και τοπικά 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι Βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Πιθανοί όμβροι στα ΒΑ
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά με 41-43 βαθμούς και τοπικά 44 με 45 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 23/7/1898: Λειψυδρία και μεγάλα ποσά σκόνης προκαλούν προβλήματα στον πληθυσμό.
  • Το 2002 είχαμε 40.2°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2007 σημειώθηκαν 41.4°C στο Θησείο. Δασική πυρκαγιά στην Εύβοια με 2 νεκρούς πυροσβέστες.
  • Το 2014 είχαμε προβλήματα σε Βόλο και Σκόπελο από ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί σε Βόλο και Αγριά προκάλεσαν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα