Καιρός: Λίγες νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο
Σκοπευτήριο Καισαριανής George Vitsaras / SOOC

Πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με λίγες νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός έως και το Σάββατο. Πολλές βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια και τα ανατολικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, αλλά τη Δευτέρα θα πέσει σημαντικά κατά 6 περίπου βαθμούς
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο περί τους 24 βαθμούς, αλλά από την Κυριακή βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Τη Δευτέρα προβλέπεται αισθητή- αλλά πρόσκαιρη- πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 6 βαθμών Κελσίου.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο νωρίς το πρωί θα έχουμε τοπικές βροχές στη Θράκη Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 22 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/04

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά.


ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/04

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 12/04

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από τους 22 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή θα πέσει στους 18 τη Δευτέρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 21 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο, αλλά τη Δευτέρα θα πέσει στους 15.

Το στίγμα του καιρού


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα