Καιρός: Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Καιρός: Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη
Βροχές στην Αθήνα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISS

Άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 8/3/1955 είχαμε σφοδρή θύελλα με νοτιάδες πλήττει τη Κρήτη με πολλές καταστροφές στα Χανιά. Πλημμύρες αναφέρονται σε πολλές περιοχές (χαμηλό 995hPa)
  • Το 2009 είχαμε τραυματισμός δύο ποδοσφαιριστών στη Ρόδο από κεραυνό.
  • Το 2010 εκδηλώθηκε σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής άμμου, συνοδεία θυελλωδών ανατολικών ανέμων στον Κορινθιακό, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 100 km/h σε Ρίο και Πάτρα.
  • Το 2011 είχαμε χιονοπτώσεις με χιονόστρωση στην Αθήνα, νιφάδες και στις Κυκλάδες, χιονοχάλαζο στην ημιορεινή Κρήτη. 6 υδροσίφωνες ανοιχτά των Ζαράκων Ευβοίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα