Καιρός: Λίγες βροχές και χιόνια έως την Παρασκευή

Καιρός: Λίγες βροχές και χιόνια έως την Παρασκευή
Κόσμος με ομπρέλες στο κέντρο της Αθήνας TATIANA BOLARI/EUROKINISSI

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, λίγες βροχές και χιόνια έως την Παρασκευή, με νέα επιδείνωση το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά με παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές . Επιδείνωση του καιρού στο τέλος της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Μια σύντομη ματιά στη δεκαήμερη προοπτική του καιρού σε Ελλάδα και Κύπρο με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας. Στα ανατολικά θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος με βροχές κυρίως στα προσήνεμα και χιόνια σε ορεινά αλλά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Στο τέλος της εβδομάδος πολλές βροχές και χιόνια στα κεντρικά και τα νότια.

Σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 και στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 16-12-2021

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς να εκδηλωθούν κατά τόπους μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 9 με 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 13 βαθμούς και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 15 με 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-12-2021

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12-2021

Στα βορειοδυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-12-2021

Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα