Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
Ισχυροί άνεμοι EUROKINISSI

Βροχές και παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και σταδιακή άνοδος από την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια -Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτιωμένος καιρός από την Τετάρτη και μετά εως και τα Χριστούγεννα
  • Η θερμοκρασία από την Τετάρτη και μετά θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ σήμερα στο Αιγαίο με εξασθένηση από την Τετάρτη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά τους 09 με 12 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2022


Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2022

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-2022


Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 14 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα