Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή
Αραιή συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπική συννεφιά που από το απόγευμα θα αυξηθούν.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα με τοπικά ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή προβλέπεται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές από το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 12/2/1936 επικρατούσε βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη, το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο και υπήρξαν αρκετοί θάνατοι από το ψύχος. Πολύ χιόνι έπεσε και σε όλη τη Θεσσαλία. Καταστροφές από πλημμύρες στην Ηλεία. Ζημιές στον Πειραιά από ανεμοθύελλα.
  • Το 2004 είχαμε σφοδρή ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας, Κυκλάδες και Κρήτη. Χιονόπτωση και στα Ιωάννινα.
  • Το 2010 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Πρώτη Σερρών. Ανεμοστρόβιλος στα Βραστερά Χαλκιδικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα