Καιρός: Μικρή επιδείνωση με συννεφιά και τοπικές βροχές

Καιρός: Μικρή επιδείνωση με συννεφιά και τοπικές βροχές
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αυξημένη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές- Βαθμιαία και από τα δυτικά τοπικές βροχές
  • Η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα για την εποχή θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιή συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες . Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Περιοχές Υετού

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 28/3/1931 είχαμε χιονόπτωση με σημαντική χιονόστρωση στην Αθήνα. Το 1958 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Το 2004 είχαμε πολύ σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα. Το 2014 είχαμε ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων στη Σάμο, καταστροφές από κεραυνό στην Άρτα. Χαλαζόπτωση στο Σουφλί.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα