Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Πότε “χτυπά” τους 40 βαθμούς

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Πότε “χτυπά” τους 40 βαθμούς
Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Έρχεται νέα αύξηση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενω από βδομάδα τοπικά θα φτάσει τους 39 και πιθανόν 40 βαθμούς .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-08-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η πιθανότητα όμβρων στα ορεινά είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-08-2023


Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και τοπικά θα φτάσει τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 22-08-2023


Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά έως 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Θα πρέπει να επισημάνουμε οτι σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αυτά περίπου τα επίπεδα και οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι υψηλές. Οι πιο υψηλές τιμές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Για τις επόμενες ημέρες στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το σχετικό μετεώγραμμα.

Εκτιμάται ότι η θερμοκρασία λόγω και της διατήρησης των βοριάδων θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 38 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω του μελτεμιού

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 35 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην περαιτέρω εξέλιξη του καιρού παρατηρούμε ότι και στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και οι μέγιστες τιμές στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος δεν θα ξεπεράσουν τους 38 με 39 βαθμούς . Προς το τέλος του μήνα εκεί υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα