Καιρός – Νέα επιδείνωση: Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Καιρός – Νέα επιδείνωση: Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη
Βροχόπτωση στην Αθήνα INTIME NEWS

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά

• Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, αλλά δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές για την εποχή τιμές

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Μετά την τριήμερη μεταβολή με βροχερό καιρό υπάρχει τάση σαφούς βελτίωσης προς το τέλος της εβδομάδος.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα την 1η Φεβρουαρίου 2003 είχαμε πλημμύρες από ισχυρές καταιγίδες στην Πάτρα. Το 2005 πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα Ιωάννινα. Το 2010 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον Καρδαμά Αμαλιάδας. Το 2015 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι σε Λάρισα, Μελίκη Ημαθίας και Λέσβο. Χαλαζοπτώσεις είχαμε στην Άρτα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα