Καιρός: Νεφώσεις και αφρικανική σκόνη – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Νεφώσεις και αφρικανική σκόνη – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Συννεφιά στην Αθήνα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Αραιές νεφώσεις και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες αναμένονται για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οιάνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: σαν σήμερα στις 14/4/1909 είχαμε πλημμύρες στην Αρκαδία με καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια λόγω υπερχείλισης ποταμού και το 2008 είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στη νότια χώρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα