Καιρός: Νεφώσεις και ασθενείς βροχές την Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις και ασθενείς βροχές την Κυριακή
Συννεφιά Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις με παροδικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 15/1/1950 είχαμε -5°C στο Θησείο.
  • Το 1968 σημειώθηκαν -21,6°C στη Λάρισα, -12.8°C στη Θεσ/νίκη, – 5°C στο Θησείο.
  • Το 1995 στις 13-14-15 Ιανουαρίου είχαμε σφοδρές χιονοθύελλες στη Μακεδονία και το ύψος του χιονιού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο τέλος της κακοκαιρίας ξεπερνούσε τα 30εκ.
  • Το 2012 Χιονιάς έπληξε τη Λήμνο με χιονοκαταιγίδες. Το ύψος του χιονιού στα παραθαλάσσια τμήματα έφτασε τα 5εκ και στα ορεινά τα 30εκ.
  • Το 2014 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις σε Κέρκυρα και Θεοδώριανα Άρτας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα