Καιρός: Νεφώσεις και βροχές – Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές – Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή
Σύννεφα Eurokinissi

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αλλά με τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορίζονται βαθμιαία οι βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο έως και την ερχόμενη Τρίτη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι αναλυτικές προγνώσεις της Ελλάδας

Σήμερα στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ισχυρά στις Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα, στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα.


Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2022

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18-10-2022


Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 21 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα