Καιρός: Νεφώσεις, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός: Νεφώσεις, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Έντονα φαινόμενα το Σάββατο στη χώρα. Άνεμοι 4 με 5 τοπικά στα 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη η αστάθεια στα ηπειρωτικά αλλά και στις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου. Το βράδυ στα δυτικά προβλέπεται ύφεση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φθάσει κατά τόπους τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 17/6/2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας.
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη με μεγάλο αριθμό κεραυνών.
  • Το 2011 υδροσίφωνας παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο.
  • Το 2015 είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις σε Κιλκίς και Κοζάνη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα