Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Διατηρούνται αυξημένες οι νεφώσεις κατά περιόδους με λίγες βροχές (κατά κανόνα λασποβροχές). Ενισχύεται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους και μεταφορά σκόνης από την Αφρική με παροδικές λασποβροχές
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν τα 9 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιή συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες . Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική με τοπικά έντονα φαινόμενα την Παρασκευή και το Σάββατο στα ΒΔ

Η μεταφορά σκόνης

Την Πέμπτη προβλέπεται μεταβολή του καιρού στη δυτική, τη βόρεια και κατά τόπους στην κεντρική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας και οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, με ένταση στα πελάγη 6 με 8 και τοπικά, στο Ιόνιο από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα και στο Αιγαίο από το απόγευμα, 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 31/3/2002 είχαμε ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα