Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά
Χειμώνας στην Αθήνα eurokinissi

 Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κανονικές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά .

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 30/1/1999 είχαμε κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις μέχρι τη θάλασσα – 20εκ χιόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • Το 2001 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Το 2008 είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες στη Αττική με -3°C ελάχιστη θερμοκρασία στο Τατόι.
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Άρτα και Ευρυτανία, υδροσίφωνας στη Ρόδο. Ριπές έως 166 km/h στην Κάρυστο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα