Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα τις επόμενες μέρες
Σύννεφα Eurokinissi

Νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα στα δυτικά και νότια. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες και με παροδικά φαινόμενα μέχρι την Τρίτη.

Τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/2/1956 είχαμε κατολισθήσεις και φουσκωμένα τα ποτάμια της βόρειας και κεντρικής χώρας από τις προηγηθείσες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Το 2009 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά . Το 2010 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στην ημιορεινή Θεσσαλία. Το 2014 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Ρόδο. Το 2015 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στη Ρόδο και δύο υδροσίφωνες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα