Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές ομίχλες και υψηλές θερμοκρασίες

Διαβάζεται σε 3'
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ-ΚΑΙΡΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Καιρός στην Αθήνα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη. Βόρειοι άνεμοι το πολύ 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο.Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι και δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 4 με 5 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε σχετικά μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως από το απόγευμα, οπότε και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τις πρωϊνές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: 

  • Στις 24/10/1959 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά που προκάλεσαν κατολισθήσεις στο
    Πήλιο.
  • Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και πλημμύρες στην Ήπειρο και Δυτική Στερεά με έναν νεκρό στην Άρτα.
  • Το 2014 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Καλαμάκι Ζακύνθου και τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Υδροσίφωνες σε Πειραιά και Κέρκυρα ενώ στις Ράχες Φθιώτιδας κεραυνός προκάλεσε ζημιές σε ιστιοπλοϊκό. Πλημμύρες στην Αττική (90mm) και το Ρέθυμνο.
  • Το 2015 πλημμύρες σε Χανιά και Τζερμιάδον (133mm). Θυελλώδεις άνεμοι στην Πεντέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα