Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα – Πού θα φτάσει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα – Πού θα φτάσει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία
Καύσωνας στο κέντρο της Αθήνας Aris Oikonomou/ SOOC

Ενισχύεται η ζέστη σήμερα στα ηπειρωτικά με 41-43 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός .
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά με 41-43 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 12/07/1914 σφοδρή θύελλα πλήττει τη Κοζάνη και προκαλεί διακοπή των τηλεπικοινωνιών στη Δ. Μακεδονία.
  • Το 1973 είχαμε 40°C σε Ηράκλειο και Χανιά.
  • Το 1987 Καύσωνας σε όλη τη χώρα.
  • Το 2005 Δασικές πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ελασσόνα, Θεσ/νίκη και Σέρρες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα