Καιρός: Παραμένουν υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες την Τετάρτη

Καιρός: Παραμένουν υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες την Τετάρτη
Ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, αλλά με ομίχλες το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια ,αλλά με ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές πιθανόν να σημειωθούν στις Σποράδες και από το απόγευμα στην Εύβοια και ανατολική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και θα φτάσει σε αυτές τις περιοχές έως τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα είναι παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 27/12/2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πλημμύρες στην Κάσο.
  • Το 2012 παρατηρήθηκαν: 2 υδροσίφωνες στη Κέρκυρα.
  • Το 2014 είχαμε υδροσίφωνα στον Εύδηλο Ικαρίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα