Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές την Παρασκευή

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές την Παρασκευή
Βροχή Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή , με πτωτική πορεία το Σαββατοκύριακο .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα το βράδυ προς το Σάββατο στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1500 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στα Δωδεκάνησα τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και από αργά το βράδυ τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 3/3/1953 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις έως τα βόρεια προάστια της Αθήνας, χιονόνερο στο κέντρο.
  • Το 1957 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Δ. Μακεδονίας και προβλήματα στις συγκοινωνίες.
  • Το 1997 είχαμε 23°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα