Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια και ανατολικά

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια και ανατολικά
Ηλιοφάνεια. Eurokinissi

Άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου

• Σχεδόν αίθριος καιρός με παροδική αστάθεια κυρίως στα βορειοανατολικά

• Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αλλά και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα θα κυλήσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα και σε στεριά και σε θάλασσα , καθώς προβλέπονται μόνο λίγα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά στο Αιγαίο σε τοπικά 6 με 7 μποφόρ . Την Κυριακή θα έχουμε πολλές βροχές στη δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 31/8/1995 παρατηρήθηκε πρώιμη χιονόπτωση στον Όλυμπο. Το 2008 στον Βόλο σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα δημιουργώντας μικροπροβλήματα, περισσότερα στο κεντρικό και Νότιο Πήλιο με ξεχειλισμένους χείμαρρους στην Αγριά και τα Καλά Νερά. Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Κύμη Ευβοίας. Το 2003 σημειώθηκαν 41°C σε Λάρισα και Τανάγρα. Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Δυτ. Αττική με 40 χιλιοστά βροχής στο Μενίδι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα