Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια – Επιστρέφουν στα κανονικά οι θερμοκρασίες

Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια – Επιστρέφουν στα κανονικά οι θερμοκρασίες
Αίθριος καιρός INTIME NEWS

Περιορίζεται τις επόμενες ημέρες η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι όχι πάνω από 5 με 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα, Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-04-2023

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα βόρεια και τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 19 με 21 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 25-04-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-04-2023

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια Δευτέρα και Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα