Καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις την Παρασκευή

Καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις την Παρασκευή
Σύννεφα Eurokinissi

Άνεμοι νότιοι έως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατά  περιόδους  
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

 

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες.. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/12/1988 το χιόνι φτάνει τα 30εκ στη πόλη των Ιωαννίνων, τα 40εκ στη Θεσ/νίκη. — Το 2001 είχαμε πλημμύρες στην Πάτρα, 30εκ χιονόστρωση στη Θεσ/νίκη. — Το 2007 σημειώθηκε -15°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Πτολεμαΐδα. — Το 2009 οι ισχυρές βροχές στα Τέμπη προκαλούν κατολίσθηση με ένα νεκρό στα στενά. Η Εθνική Οδός κλείνει για μήνες στην περιοχή. Το 2010 έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά Ν. Λαρίσης

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα