Καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις το Σάββατο

Καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις το Σάββατο
Ήλιος με σύννεφα στην Αθήνα Eurokinissi

Ομίχλες το πρωί και νότιοι έως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αραιές νεφώσεις κατά  περιόδους πυκνότερες.    
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

 

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα το πρωί.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 17/12/2001 συνεχίζονται οι πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά, χιονόπτωση και στην Άρτα. — Το 2003 είχαμε χιονοπτώσεις στη Βόρεια Κρήτη. Χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής. — Το 2010 σημειώνεται -17°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Πτολεμαΐδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα