Καιρός: Πώς θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου

Καιρός: Πώς θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου
Καλοκαιρινός καιρός στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Αστάθεια στα ηπειρωτικά, σαφώς πιο εξασθενημένη και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές.

Μετά την έντονη αστάθεια της προηγούμενης εβδομάδας και τις χαμηλές θερμοκρασίες ο καιρός ήδη από το Σαββατοκύριακο επέστρεψε με καλοκαιρινές διαθέσεις και άνοδο της θερμοκρασίας.

Παρόλα αυτό η αστάθεια θα διατηρηθεί στις ηπειρωτικές περιοχές, σαφώς πιο εξασθενημένη και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στο μετεώγραμμα της Αθήνας μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη εμφανίζεται μια αξιοζήλευτη “σταθερότητα” της θερμοκρασίας σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή ακόμη και κατά 5 περίπου βαθμούς.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι πέραν της 6ης και 7ης ημέρας το σύστημα γίνεται ιδιαίτερα χαοτικό και οι αποκλίσεις είναι πολύ μεγάλες. Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της περιόδου όπου πάντοτε τέλη καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες.


Το κλιματικό μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για αυτήν την εβδομάδα (πάνω χάρτης) μας δίνει υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα για όλη σχεδόν τη χώρα, κυρίως στα ανατολικά και σχεδόν στα κανονικά επίπεδα για τη Βόρεια Ελλάδα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα ανατολικά εμφανίζονται και στο διάστημα από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου, όχι όμως ιδιαίτερα υψηλές, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται λίγο χαμηλότερες.

Συνολικά παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αποκλίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850 από τις κανονικές τιμές στο βίντεο που ακολουθεί.

Αναλόγως μπορούμε να δούμε και τα προβλεπόμενα ύψη υετού όπου δεν δείχνουν να είναι σημαντικά στη χώρα μας, πέραν των περιοχών αστάθειας στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, ενώ μειωμένα ποσά βροχοπτώσεων εμφανίζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα