Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας 8 με 10 βαθμούς

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας 8 με 10 βαθμούς
Επιδείνωση του καιρού Eurokinissi

Βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πολύ θυελλώδεις ανέμους 8 με 10 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές κιαι χιόνια σε ορεινά και τοπικά κιαι σε κεντρικά ικαι βόρεια ημιορεινά , γενικά μικρής διάρκειας
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 με 9 τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ

Διήμερη προοπτική

Μετά την διήμερη μεταβολή του καιρού θα έχουμε βελτίωση με εξασθένηση ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Για αύριο Τρίτη θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 06 με 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς Κελσίου . Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ…Σαν σήμερα στις 8/2/1709 καταγράφεται ένας από τους ψυχρότερους χειμώνες που έχει βιώσει η Ευρώπη που προκαλεί αναρίθμητους νεκρούς και σημαντική έλλειψη τροφίμων. Πολλοί ποταμοί έχουν παγώσει και στη Β. Ελλάδα έχουν εγκαταλειφθεί πολλά ορεινά χωριά. — Το 1965 είχαμε χιονόστρωση σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και Πελ/νήσου και στα νησιά του Ιονίου. Χιόνια και στην Αθήνα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα