Καιρός: Πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων

Καιρός: Πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων
Συννεφιά Eurokinissi

Από το μεσημέρι της Πέμπτης περιορίζεται η αστάθεια. Κανονικές θερμοκρασίες και άνεμοι όχι πάνω από 5 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων σήμερα , ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης περιορίζεται η αστάθεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στα νότια τα 6 με 7 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα ενώ από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρά.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 27-04-2023


Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια και στο Αιγαίο τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-04-2023


Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-04-2023


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα