Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση, νέα επιδείνωση από Κυριακή

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση, νέα επιδείνωση από Κυριακή
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού sooc

Νέα επιδείνωση του καιρού από Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ξαναχαλάει ο καιρός το Σάββατο στα βορειοδυτικά και την Κυριακή σε όλη σχεδόν τη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-02-2022

Στα ανατολικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από αργά το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2022

Σταδιακή επιδείνωση από τα δυτικά θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-02-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης καθώς και τα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 01-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες με βροχή την Κυριακή και τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα