Καιρός: Πρωτοχρονιά με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Πρωτοχρονιά με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός την Πρωτοχρονιά αλλά και το επόμενο τετραήμερο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Από σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές. Πρωτοχρονιά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελόριζου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01-01-2022 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-01-2022

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 04-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα