Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές το Σαββατοκύριακο
Συννεφιά στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

 Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το επόμενο διήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και λίγα φαινόμενα το επόμενο διήμερο, αλλά με επιδείνωση το προσεχές Σαββατοκύριακο.
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά, αλλά με αισθητή πτώση από το Σάββατο.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στα υπόλοιπα 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-11-2022

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Από το απόγευμα στη Μακεδονία και από το βράδυ στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-11-2022

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), στο Ιόνιο και τις Σποράδες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα λίγες νεφώσεις με βροχές το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σάββατο Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 16 και19 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα