Καιρός: Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Επικίνδυνα φαινόμενα

Καιρός: Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Επικίνδυνα φαινόμενα
Καταιγίδα στην Αττική InTime

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα δυτικά λίγα φαινόμενα. Στα ανατολικά και νότια βροχές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά .
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Σήμερα Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, γρήγορα και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πρόσκαιρα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και από το απόγευμα και στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Μικρή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς , ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο τετραήμερο σε video:

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-02-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς καθώς και της Θράκης τις πρωινές ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στη βόρεια και την κεντρική χώρα θα είναι αισθητή φθάνοντας τους 8 με 10 βαθμούς στα βόρεια, τους 10 με 12 βαθμούς στα νότια και τους 14 με 16 στα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 01-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-03-2022

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις τις επόμενες μέρες με βροχές και τη Δευτέρα και Τρίτη χιόνια στα Βόρεια ορεινά . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα