Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Βροχές και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Βροχές και χιόνια στα ορεινά
Κακοκαιρία με βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού με τοπικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

• Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Νέα επιδείνωση του καιρού. Πολλές βροχές της ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Σάββατο αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαμιαία στα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2022

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, και βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και από το απόγευμα και της Θράκης. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-02-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στη βόρεια και την κεντρική χώρα θα είναι αισθητή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 01-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-03-2022

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά,κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις τις επόμενες μέρες με βροχές και τη Δευτέρα και Τρίτη χιόνια στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές έως τη Δευτέρα και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα