Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα εκδηλωθούν βροχές την Παρασκευή

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα εκδηλωθούν βροχές την Παρασκευή
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Ένταση των φαινομένων την Παρασκευή, αλλά και το επόμενο διήμερο. Θερμοκρασία κοντά στα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη η αστάθεια στα ηπειρωτικά αλλά και στις νησιωτικές περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει έως τους 27 με 28 (στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά έως τους 24) και στα νότια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο έως τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 16/6/1946 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική.
  • Το 1961 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Θεσσαλία και Αγρίνιο. Δύο νεκροί από κεραυνό .
  • Το 2014 είχαμε πλημμύρες και χαλάζι στον Νομό Σερρών.
  • Το 2015 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη (3εκ).

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα