Καιρός: Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία – Βροχές στα μέσα της εβδομάδας

Καιρός: Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία – Βροχές στα μέσα της εβδομάδας
Συννεφιά EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Λίγες βροχές αναμένονται το Σάββατο και βελτίωση από Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες βροχές, κατά κανόνα ασθενείς κυρίως στα ανατολικά και νότια το Σάββατο και βελτίωση την Κυριακή –Νέες βροχές θα έχουμε από την Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες ασθενείς βροχές, που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αλλά στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Κύριο χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο η επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές και η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων Από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει η τάση για πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ


Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα, αλλά από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα