Καιρός: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές ή χιονόνερο

Καιρός: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές ή χιονόνερο
Κρύος καιρός EUROKINISSI

Ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά έως μέτριας έντασης.
  • Η θερμοκρασία πέφτει κατά 8 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια. Παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 και πιθανόν και τα 9 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος πολύ κρύος καιρός με δύο διαταραχές , η πρώτη από σήμερα και το Σαββατοκύριακο και η δεύτερη από τη Δευτέρα

Σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, στα ορεινά-ημιορεινά των οποίων και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς τοπικά έως μέτριας έντασης. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Οι βοριάδες στα πελάγη τα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανόν τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα στους 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 14 με περαιτέρω πτώση το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 18/3/1999 είχαμε πρωινή χιονόπτωση στα Ιωάννινα και καταιγίδα το απόγευμα. —Το 2009 σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις σε πόλεις της Δ. Μακεδονίας

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα