Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα φτάσει 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα φτάσει 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Ζέστη στην Αθήνα Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός με θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς την Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τοπικά 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι – απόγευμα. Η ορατότητα στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στη Θεσσαλία, τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 36 με 37 και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι 3-4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 4/8/1998 είχαμε δασικές πυρκαγιές στην Αττική.
  • Το 2015 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις στο Νομό Κοζάνης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα