Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές την Δευτέρα

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές την Δευτέρα
Συννεφιά eurokinissi

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν το πολύ τα τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 14/11/1896 υπήρξαν 70 νεκροί από πλημμύρες στην Αθήνα, με ανυπολόγιστες καταστροφές. Ήταν η πλημμύρα του Αγίου Φιλίππου — Το 2004 είχαμε Ισχυρές αμμοθύελλες στη Δυτική Κρήτη. — Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία. — Το 2011 είχαμε 165 χιλιοστά βροχής στο Κάβο Ντόρο, 301mm σε 4 μέρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα